Allmenn helse – hvordan holder man seg frisk og i form

6851848569_a3006910b4

Noen ganger føles det som om verden er på vei til å lette. Alt går så fort at det er rart vinger ikke har vokst frem på kroppen vår. Dagene flyr forbi mens vi jobber og sliter for å tjene penger til neste handletur. Vi stopper sjeldent opp for å tenke oss om. Se på oss selv og vurdere livssituasjonen vår. I en frisk kropp finnes en frisk sjel, heter uttrykket. Men hvordan kan man beholde en frisk kropp i en verden som er så langt fra frisk?

Hvordan holder man seg i form når man såvidt har tid til å sove?

Svaret er enkelt. Prioriteter. Når du går til kjøpesenteret for å kjøpe deg et par sko, vil du spare en hundrelapp på et par sko som ikke passer og er av dårlig kvalitet, eller er du villig til å gi fra deg litt ekstra penger for sko som er gode å ha på seg? Når du er på utkikk etter en mobil, vil du kjøpe den dårligste, eldste modellen, så lenge den er billig og kan ringe? Eller er du parat til å gi fra deg noen ekstra slanter for noe fint og med mange funksjoner? Hva med mat? Altfor ofte vil man spare på mat. Når valget står mellom en pakke kjøttfars til tyve eller førti kroner, går de fleste for førstnevnte. Hva er grunnen? Hvorfor vil man spare på maten, men ikke på klær og elektronikk?

Klær vil ikke holde deg frisk og i form i titalls år. Den nye mobilen vil ikke forlenge livet. Mat, derimot, er den viktigste delen av livet vårt – mat holdes oss gående, holder oss oppreist. Mat får oss til å vokse, til å utvikle muskler, nerver og hjernen. Ikke spar penger på mat. Alt handler om prioriteter. Hvor lang tid tar en joggetur rundt blokka eller til busstasjonen og tilbake? Sikkert ikke mye lenger enn tiden du bruker på å lese avisene om morgenen. Så hvorfor gå for den daglige dosen med politikk? Alt som skjer i verden vil du uansett få høre fra dine kamerater eller arbeidskolleger.

Kroppen er et fantastisk verktøy

Det er ikke vanskelig å være frisk. Kroppen er et fantastisk verktøy som regenererer seg selv mye raskere enn du tror. Etter en måned med faste joggeturer og sunn mat vil du kjenne en forskjell du aldri skulle ha trodd eksisterer. Du vil puste som en nyfødt. Du vil se på verden gjennom nye øyne. Du vil kjenne deg bra. Ingenting er viktigere her i verden enn å kjenne seg bra. Kroppen vil takke deg om du legger røykpakka på hylla, sammen med burgeren og brusen. Drikk masse vann, spis grønnsaker og ferskt kjøtt fra slaktehuset. Ta deg en joggetur i ny og sne. Det er bare vanskelig i begynnelsen, som når en narkoman legger fra seg sprøyta. Så fort du er ute av den onde sirkelen vil du føle deg lykkelig over å være fri fra fengselet som profesjonelle markedsførere har satt deg i. Årene vil skru seg tilbake og ungdomstiden vil raskt dukke opp igjen. Sprudlende og glad – det vil bli ditt nye jeg.

Privacy Policy