Godt humør gir god helse

En god latter forlenger livet! Joda, det er nok noe i det gamle uttrykket. Godt humør gir bedre helse og motivasjon til å mosjonere, prestere og være til stede hver eneste dag.
Hva er det som får deg til å le og smile i hverdagen? Er det god mat, morsomme kollegaer, barna dine, familien din eller kanskje til og med din favorittmusikk? Hva som får oss i godt humør er individuelt, men at det gode humøret også har mye å si for helsen vår har nå endelig blitt bevist.

Har glade mennesker bedre helse?

En ny undersøkelse slår faktisk fast at svaret på spørsmålet over er ja. Faktisk kan lykken være en like viktig faktor i folks generelle helsetilstand som deres røykevaner. Bekymring kan nemlig føre til hjertesykdom og slag, mens lykke ser ut til å gjøre folk mer motstandsdyktige mot begge disse farene. En studie fra Carnegie Mellon University konkluderte med at personer som anså seg selv som lykkelige hadde mindre sannsynlighet for å bli syke også selv om de var i kontakt med et sykdomsfremkallende virus. Studien viste også at deprimerte voksne personer har 60 prosent større sannsynlighet for å ha utvikle diabetes 2, muligens fordi stresshormonet kortisol øker blodsukkeret.

Finn ut hva som gjør deg glad!

happy-peopleAktiviteter midt i uka er like viktige som helgeaktiviteter for at vi skal føle oss lykkelige og glade. For det er ukedagene som utgjør brorparten av livet vårt, og for hver lørdag og søndag er det fem hverdager. Finn derfor ut hva som gjør deg glad og tilfreds og spre disse aktivitetene ut over hele uka istedenfor å gjemme dem kun til helgene. Det kan være alt fra kinobesøk, en date med kona på restaurant eller hva med en måneskinnstur? Mange liker å koble helt av med musikk, spilling på kasino kort- eller brettspill eller hjemmeaktiviteter også, men det viktigste er at du gjør det som gjør deg glad. Hadde det ikke vært utrolig morsomt å krydre hverdagen med litt ekstra spenning også på ukedagene? Det meste handler om å planlegge dagene sine og ikke alltid synke ned i sofaen eller godstolen sin.

Godt humør forlenger livet

Det er altså et vitenskapelig faktum at godt humør forlenger livet. For eldre som bor alene eller med familie, betyr lykke et lengre liv, også for de som bor på sykehjem som ikke er alvorlig syke. Med disse resultatene i tankene, ser det ut som om lykke kan være et forebyggende tiltak, ikke en motgift. Hvor mye kontroll du har over livet ditt og arbeidet påvirker også din lykke og helse. De som svarte at de har liten kontroll over jobbene sine, eller lite å si på hvordan jobben ble utført, rapporterte lavere nivåer av lykke også. Og den beste nyheten: Det tar ikke for lang tid for at resultatene bedrer seg heller. Du kan altså starte å endre holdning, livsstil og synet på livet allerede i dag og øke din lykke, som igjen gir deg positive endringer i din helsetilstand på så lite som tre år.

Privacy Policy