Hvordan spiller man på en sikker måte?

02-auuReklamene er overalt. Las Vegas, Monte Carlo, Macau. Norge er verdens mest lukrative marked for selskap som tilbyr gamblere et tilfluktssted. Når regjeringen vår forbød all pengespill for noen år siden, tok resten av verden nyheten med en klype salt. De trodde ikke sine egne ører. Nå ble nordmenn nødt til å dra utenlands eller spille på utenlandske nettsteder om de ville sette pengene sine på krone eller mynt. Det var som en gave for hundrevis av aktører verden rundt. Nå kunne hvem som helst melke velferdsstatens rike mennesker. Markedsføringen ble satt i gang. Dette ble blodig alvor for enkelte av våre landsmenn. Før i tiden kunne man ta turen ned til puben på hjørnet og spille seg en runde blackjack eller prøve lykken på spilleautomaten til lommene var tomme. Da gikk man hjem. Nå har psykologer blitt satt inn i markedet for å forsikre aktørene om at man aldri går hjem. Man skal spille og spille helt til alle midler er brukt opp.

Moro i små doser

De seneste årene har spilleavhengigheten skutt i været som en sovjetisk rakett på avveie. Aldri før har nordmenn sendt så mange millioner utenlands. Pass på, min venn – det er fort gjort å krysse streken. Man tror at det aldri skal hende en, helt man sitter i grøten. Pengespill er ikke veldig ulikt narkotika i den forstand. Det kan være moro i små doser en gang i blant, men når man våkner midt på natta fordi hendene klør etter å dra i «armen», er noe galt. Derfor er det viktig å ha kontroll på seg selv og sitt hode. Det er viktig å ha et klart sinn når man spiller. Aldri spill for mer penger enn du har råd til å tape. Aldri spill mens du er beruset. Aldri, aldri spill videre for å vinne tilbake penger du har tapt.

Om du ser på pengespill som noe annet en form for underholdning, bør du tenke deg om. Pengespill er underholdning som alt annet. Underholdning som må betales for. Om du vil spille på nettet, bør du finne deg et sted som tar spilleavhengighet alvorlig. Slike sider har som oftest en mulighet til å redusere risken for avhengighet. For eksempel kan de hjelpe deg med å sette grenser for hvor mye du kan sette inn. Har man råd til å spille bort en tusenlapp i uka, kan det være greit å sette en grense på nettopp denne summen. Har du tapt en tusenlapp, får du vente en uke før du kan spille igjen. Klarer du ikke vente, er du på god vei til avhengighet.

Grenser for hvor mye man kan satse

Flere pokersider tilbyr også grenser for hvilke typer spill man kan spille og hvor mye man kan satse om ganger. Slike små detaljer kan stoppe deg fra å våkne uten hus og bil en dag. Det har skjedd før og det vil skje igjen. Gjør ditt aller beste for å gardere deg mot et slikt utfall. Har du tidligere vært avhengig av noe, bør du holde deg borte fra pengespill.

Privacy Policy