Løpe marathon i Las Vegas?

Driver du og leker med tanke på å ta en tur til Las Vegas, både for å spille på spilleautomater og casino, og for å delta i Marathon? Her får du noen gode tips til hva du bør huske på.

Det finnes mange Marathon man kan delta i, men det finnes få Marathon som de løpene som holdes i Las Vegas i midten av november. Det er niende gangen de skal arrangere dette nå den 11 og 12 november i 2017, men selve Marathonet har eksistert i 51 år! Med andre ord så er Rock’n’Roll Marathonet både tradisjonsrikt og spektakulært. Tenk bare det å løpe inn mot mål på The Strip på kveldstid? Det i seg selv må være en fantastisk opplevelse. Orker du løpe et løp, eller tar du begge to? Da får du en helt egen medalje for å ha fullført på hel og halv-Marathon i Las Vegas. Etterpå kan du gå og feire med noen runder på spilleautomatene.

Noen tips på veien

Bruk god tid på å forberede deg, i legg opp til noen testrunder der du sjekker hvor langt du klarer å løpe uten problem. For noen kan kanskje hel-Marathonet på 10 000 km være litt vel langt. Da er det jo muligheter for å prøve på 5000 km. Men husk at du må melde deg på god tid i forveien, for Marathon kan bli veldig fort fullt. Det lønner seg også å booke hotell og reise så kjapt som mulig, selv om Las Vegas er fullt av hotell med bråter av hotellrom så kan du faktisk oppleve at det blir fullt, eller at de beste hotellrommene går, og du blir sittende på et stinkende motell i en sidegate langs The Strip. Er det noen kulturelle opplevelser du vil ha med deg bør du booke dem også, slik at du er sikker på at du har billetter.

Når du er der

Når du er der og er klar for å løpe det Marathon som du har meldt deg på, er det en god del ting du bør huske på, spesielt når du skal løpe et sted som Las Vegas. Las Vegas er et utakknemlig sted å løpe ettersom det er ekstremt varmt, også i November, spesielt for oss nordmenn. Det kan lønne seg å reise dit noen dager i forveien for å få akklimatisert seg litt før løpet. Når du så skal løpe er det en ting som er veldig viktig, og det er at du kler deg etter forholdende. Husk at det blir varmere utover dagen, så selv om det er kjølig når løpet skal starte, så ikke kle deg for starten. Du kan gjerne ha på deg noen gamle joggeklær som du kan rive av deg mens du løper, eller før startskuddet skal gå.

Og du? Ikke bli så ivrig at du legger ut fra start i det kjappeste tempoet. Du må huske at du skal holde ut et helt løp, så du må legge opp til det tempoet som du har øvd deg på å bruke. Ikke fokuser på løperne rundt deg, de har sitt eget løp å løpe og det er basert på deres fysiske form og mentale styrke. Du skal kun fokusere på deg selv og ingen andre. Det er din puls som betyr noe, og ikke de andres. Ha fokus på din teknikk og din løpestil slik du har trent på.

Vær bevisst på hva du spiser, og hvordan det du spiser vil påvirke kroppen din. I praksis så bør du ha så mye næring som overhode mulig innpakket i så lite mat som overhode mulig. Finn ut hvilken mat som passer deg best, og hold deg unna de store buffetbordene til etter løpet. Drikk smoothies eller eplejuice blandet med vann om så var. Og du? Ikke hopp over depotene, de er der for en grunn.

Privacy Policy