Vinnermentalitet

guldHva et menneske ønsker å oppnå i livet og hva som er viktig er individuelt. I både et ungt og et voksent liv forandrer også målene seg underveis. Men uansett hva man velger å fokusere på er symbiosen mellom en fysisk og psykisk god helse et viktig moment.

Livet er kort. Hvorfor da ikke forsøke å gjøre det beste vi kan ut av livet vårt ved å holde oss i god fysisk form. De som har slitt med psykisk helse, vet også hvor viktig den fysiske helsen er for å være på sitt aller beste. Den fysiske tilstanden din kommer virkelig frem når du blir sliten. Har du mye å gjøre på jobben eller er du stresset? Hva kommer alt dette stresset av? Er det noe du kan gjøre selv for å få kontroll? Mange benytter seg av enkle teknikker hver eneste dag for å unngå stress, og det hele handler om å ta seg tid til dem.

Sett livet i perspektiv

Mennesker setter altfor sjelden livet sitt i perspektiv. Vi måler vårt eget liv opp mot hva alle andre gjør og har, men hva ønsker vi selv å oppnå på den korte tiden vi lever, slike spørsmål bør vi stille oss mye oftere. Betyr vinnermentalitet å vinne over alle de andre, eller er det å vinne over seg selv og oppnå det du selv ønsker? Tenk deg en pokerspiller som kommer ukonsentrert og stresset til en turnering. I tillegg begynner hun eller han å tape også. Psyken er nå med på at spilleren gjør dårlige valg. Hvordan spilleren nå skal få tilbake konsentrasjonen er gjennom å endre modus. Mange som holder på med mental trening spiller også nettkasino og får norske tips hvor man kan trene både på å endre modus og holde konsentrasjonen, slik at man kan ved enkle steg komme inn i den modusen man burde være i når man for eksempel spiller poker eller holder på med noe som krever dyp konsentrasjon.

Systematisk fokus hver dag

Det å kjenne seg selv handler på mange måter mellom å ha kontroll på sine egne tanker. At man kan skifte modus og fokus nesten uten å blunke. En golfspiller som trener 8 til 10 timer hver eneste dag gjør den samme øvelsen om og om igjen. Det er konsentrasjonen som avgjør om slaget blir godt eller ikke. Teknikken til de profesjonelle golfspillerne er jo der. Det er utøverens psykiske helse som kommer frem. Dette er det de mentale trenerne kaller for systematisk fokus, det å ha tid til å tenke godt over livet sitt og sine mål og drømmer, før man går inn i en gitt modus, for eksempel før man skal bruke 10 timer på en golfbane.

Tankemønsteret er avgjørende

Vi mennesker roser hverandre altfor lite. Hvis du har opplevd å få kritikk på jobben endres tankemønsteret ditt. Enten blir du forbannet og kanskje gir litt opp i arbeidsoppgaven du er satt til å gjøre, eller så velger du å øve eller terpe slik at arbeidsoppgaven blir skikkelig gjort neste gang. Slik er det for de som vinner eller taper rundt et pokerbord eller ønsker å slå best mulig på en golfbane også. Vi har utrolig mange valg hver eneste dag. Psyken og din fysiske helse er avgjørende i valget.

Privacy Policy